Passa al contingut principal

HISTÒRIA

HISTÒRIA DE L'AT.C. SANT POL: 

Primer Equip, Anys 20

L'any 1920 irromp a la vila marinera de Sant Pol de Mar la pràctica del futbol. Tot i així anys abans ja es té constància de que un grup de joves Santpolencs començaren a practicar aquest esport. En aquells temps ja es disputaven partits contra equips de la comarca. Passant per moltes angúnies i vissicituds, el club va anar tirant endavant amb l’empenta de bona part del poble. Els anys 30, 40 i 50 varen ser especialment durs, amb la Guerra Civil i la posterior Postguerra, però tot i amb això hi va continuar havent futbol a Sant Pol.

Primer Equip, Anys 30

Primer Equip, Anys 40

Primer Equip, Anys 50

Més endavant, durant un període de temps no massa llarg de l’AT.C. Sant Pol, hi va haver intermitències a l’hora de tenir equips en competició. Entre els anys 1955 i el 1967, una temporada hi havia primer equip i una altra juvenil. En els anys 80 és quan el club comença a disposar de diferents equips de futbol de base amb regularitat: un juvenil, un infantil, un primer equip, un equip “Amateur”(categoría aficionats) i fins i tot la temporada 83-84 el primer equip aleví.

Primer Equip, Anys 60

Primer Equip, Anys 70

Primer Equip, Anys 80 

Del planter santpolenc n’ha sortit un bon nombre de jugadors que han jugat en categoría Nacional: en Joan Talamás, en Joaquim Pujol, en Joan Tarruella i el destacat LLuis Carreras, que ha jugat en diferents equips de la Primera Divisió espanyola (FCBarcelona, Real Mallorca, Real Oviedo....) i que ha entrenat equips com el C.E. Sabadell, al qual va fer ascendir a la Segona Divisió “A” la temporada 2010-11.
Jugadors del Sant Pol 
debutants a Categoria Nacional

L’any 1991, l’AT.C. Sant Pol es va fusionar amb el futbol base de la S.E.I.R. l’HOTEL, començant sense cap mena de dubte l’etapa més brillant del club pel que fa a futbol formatiu. A partir d’aquesta data es va començar a disposar d’equips en totes les categories, dels més petits fins al primer equip, a més de comptar des d’aquelles dates amb un equip de veterans, format per exjugadors del club.
En aquells temps es va arribar a comptar amb 17 equips federats. Gràcies a l’esforç i al treball realitzat en les categories inferiors, avui en dia l’Atc Sant Pol s’ha convertit en un referent del futbol base a nivell comarcal i provincial.

Primer Equip, Anys 90 

Temporada 2000 - 2001 
Primer Equip 

La temporda 2007 - 2008 per fi es va inaugurar l'esperada gespa artificial. El club al llarg del període d'obres al MPAL Sot de Bagueny va disputar els seus partits com a local al poble veí de Sant Cebrià. El dia 1 de Maig del 2008 es va inaugurar la nova superfície de joc amb presència de les autoritats federatives i municipals. El Primer Equip i el Juvenil van disputar respectius partits amb el CE Mataró. 

Temporada 2007 - 2008 
Inaugruació Gespa Artificial 

La temporada 2013 - 2014 l'equip Sènior aconseguix l'ascens a Segona Catalana marcant el gol de l'ascens en el darrer instant de l'última jornada de lliga. 

Temporada 2013 - 2014. 
Campions 3cat G4. 

Aquest ascens a Segona Catalana enceta una nova etapa pel que fa a la categoria Sènior. El primer equip, amb molt de treball i constància per part de jugadors i tècnics, aconsegueix consolidar-se en una categoria molt competitiva. Aquesta bona marxa del futbol Sènior s’ha vist reforçada amb l’ascens de l’equip “B” a Tercera Divisió la temporada 2018-2019.
L’any 2015, coincidint amb l’estrena en la Segona Catalana, s’inaugura la obra de la coberta de la tribuna, afegint així una nova imatge al històric camp de Sot de Bagueny.
El mateix any, amb motiu del 95é aniversari, el Club és distingit per l’Ajuntament de Sant Pol amb la medalla d’or del consistori.
Entre els projectes impulsats en la etapa més recent cal destacar el Campus de Tecnificació d’en Lluís Carreras que, des del 2013, reuneix cada estiu a centenars de nens i nenes que reben el mestratge d’aquest professional del futbol i referent històric del club.


Un altre projecte, també molt destacat, impulsat des del club és el del torneig juvenil “THE CUP” que des del 2016 converteix, per un dies, Sant Pol en la capital del futbol formatiu d’alt nivell. Aquest torneig, que reuneix des de la seva creació als principals clubs de la lliga espanyola com el FC Barcelona, RCDE Espanyol, Girona CF, R. Madrid o At. de Madrid, ha anat creixent, edició rere edició, en interès futbolístic i mediàtic. Per primera vegada, l’estiu del 2018, hi va haver una transmissió televisiva en directe des de Sot de Bagueny gràcies a la cobertura que TV3 va fer dels partits del torneig.

5
The Cup 2018

El club arriba al seu centenari amb una força social i esportiva de més 350 associats i d’una vintena d’equips federats de gairebé totes les categories tant masculines com femenines. Entre totes elles mereix una atenció especial la del futbol adaptat per nens i nenes. L’At.C Sant Pol és el primer club del Maresme en incloure aquesta categoria en la seva estructura esportiva.

Arribats fins aquí, com diu el poeta, tot està per fer i tot és possible.


VÍDEOS HISTÒRICS AT.C. SANT POL 
Entrades populars d'aquest blog

RESULTATS I CLASSIFICACIONS 22-23

FUTBOL SÈNIOR PRIMER EQUIP:  2A CATALANA G2B AMATEUR: TERCERA CATALANA G4 VETERANS:  DIVISIÓ HONOR GRUP A FUTBOL 11 JUVENIL : SEGONA DIVISIÓ G29 CADET: SEGONA DIVISIÓ G31 INFANTIL A: SEGONA DIVISIÓ G38  INFANTIL B:  SEGONA DIVISIÓ G40  FUTBOL 7 ALEVÍ B: TERCERA DIVISIÓ G25 ALEVÍ C: TERCERA DIVISIÓ G28  BENJAMÍ A: SEGONA DIVISIÓ G7 BENJAMÍ B: TERCERA DIVISIÓ G15 PREBENJAMÍ A : GRUP 21 PREBENJAMÍ B :  GRUP 24 FUTBOL FEMENÍ:  SÈNIOR FEMEN: GRUP 5

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ 23 - 24

DOCUMENT INFORMACIÓ (DISPONIBLE AQUÍ)  DOCUMENT INSCRIPCIÓ (DISPONIBLE AQUÍ)  REGLAMENT DE RÈGIM INTERN 680 331 370 (ROGER)

VÍDEO RESUM CENTENARI AT.C. SANT POL

  No us perdeu el vídeo resum del Centenari de l'At.C. Sant Pol